Zoek

Adviseur E-mobility en Beleid (M/V/X)

Adviseur E-mobility en Beleid (M/V/X)

Als Adviseur E-mobility en Beleid heb je een belangrijke rol in het ontwikkelen en versterken van onze strategische positie. Je volgt de nieuwste beleidsontwikkelingen, technologieën en trends binnen de elektrische mobiliteit en vertaalt deze naar waardevolle adviezen voor alle relevante stakeholders (ev-rijders, leden, overheden, administraties, …)

denys-nevozhai-7nrsVjvALnA-unsplash.jpg

Over EV Belgium:

EV Belgium is de toonaangevende sectororganisatie voor zero emissie mobiliteit in België, met een duidelijke missie: het realiseren van zero-emissie mobiliteit. Onze leden bestrijken de volledige waardeketen van de EV-industrie, waaronder aanbieders van laadoplossingen, automerken, energieleveranciers en EV-gebruikers. Vandaag telt EV Belgium meer dan 130 lidbedrijven. Meer info op www.ev.be.

Functiebeschrijving:

Als Adviseur E-mobility en Beleid heb je een belangrijke rol in het ontwikkelen en versterken van onze strategische positie. Je volgt de nieuwste beleidsontwikkelingen, technologieën en trends binnen de elektrische mobiliteit en vertaalt deze naar waardevolle adviezen voor alle relevante stakeholders (ev-rijders, leden, overheden, administraties, …)

Jouw verantwoordelijkheden omvatten:

  • Beleidsanalyse en advies: Je volgt de ontwikkelingen in wet- en regelgeving, markttrends en beleidsveranderingen op de voet en adviseert zowel intern als extern op basis van deze inzichten. Je zet in op ​​position papers met de werkgroepen en drukt zo jouw stempel op het politiek beleid.
  • Netwerken en samenwerking: Je bouwt relaties op en onderhoudt contacten met onze leden en stakeholders uit de overheid, het bedrijfsleven en andere relevante organisaties.
  • Lendenondersteuning: Je speelt een actieve rol in het ondersteunen van onze leden, helpt bij ledenwerving en stimuleert betrokkenheid bij beleidsvorming en -advies.
  • Organisatie en communicatie: Je helpt bij de organisatie van vergaderingen, werkgroepbijeenkomsten en andere evenementen, en ondersteunt bij de communicatie, zowel online (nieuwsbrieven, website, social media) als offline.
  • Creatieve initiatieven: Samen met het bestuur werk je aan nieuwe projecten en initiatieven die bijdragen aan de groei en zichtbaarheid van EV Belgium.

Profiel:

  • Je hebt een hogere opleiding, bij voorkeur in een technische, wetenschappelijke of economische richting, met affiniteit voor duurzame energie, de energietransitie, mobiliteit en/of beleidswerk.
  • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring (werk of uitgebreide stage), bij voorkeur in mobiliteit, energie en/of beleid.
  • Je bent analytisch sterk en kunt relevante beleidsevoluties (positief en negatief) identificeren, uitleggen aan de leden en vertalen naar duidelijke adviezen of standpunten.
  • Je bent communicatief vaardig en kunt goed omgaan met verschillende stakeholders, zowel mondeling als schriftelijk, in het Frans, Nederlands  en Engels. 
  • Je bent een bruggenbouwer en gaat graag op zoek naar consensus en gezamenlijke oplossingen die voor iedereen acceptabel zijn.
  • Je bent organisatorisch sterk en in staat zelfstandig projecten te beheren.
  • Je hebt ervaring met digitale tools (CMS, CRM, social media) en bent bekend met gangbare Google- en Office-toepassingen.
  • Je kan met data aan de slag.
  • Je bent flexibel en bereid om externe vergaderingen en evenementen bij te wonen, ook ’s avonds indien nodig.

Ons aanbod:

Een uitdagende functie binnen een groeiende sectororganisatie, waarin je de kans krijgt om bij te dragen aan de toekomst van duurzame mobiliteit. Flexibele werkuren, thuiswerk opties en een competitief verloningspakket (inclusief maaltijdcheques, onkostenvergoeding) maken deel uit van het aanbod. Deze functie in loondienst kan ook ingevuld worden met optie voor parttime werk.

Interesse?

Stuur je CV en motivatiebrief vóór 20 oktober 2024 naar contact@ev.be.

Vragen bij bovenstaand bericht? Contacteer ons: